Camera

De database wordt nog voortdurend aangevuld, houd ‘m dus in de gaten!

ANDERE DEPARTEMENTEN

Locatie

Geluid

LEVERANCIERS

Zoelog

Met deze app (abonnement nodig) hou je gemakkelijk en snel camerarapporten bij en deel je ze snel met andere gebruikers binnen je project. Als je dit voorheen nog bijhield op papier, bespaar je een hoop bomen wanneer je overschakelt naar een digitale oplossing.
Ga naar de website.

Skoon

Wanneer je op zoek bent naar een mobiele duurzame energiebron voor jouw film-/tv-productie, kan Skoon je hierbij helpen. Gebruik hun tool om jouw energievraag uit te rekenen en krijg advies welke hybride generator of batterij je het beste kunt gebruiken voor jouw project. Skoon wordt al ingezet in de UK, van kleinere sets voor commercials tot grote producties van ITV. Ook handig: Skoon leest het energiegebruik van de verhuurde energiebronnen uit, wat betekent dat ze producties nog beter kunnen adviseren over het energieverbruik en de besparingen! Zelfverzekerd werken met nieuwe energiebronnen wordt zo een stuk gemakkelijker gemaakt!
Ga naar de website.

Mis je iets, of wil je wat aanvullen? Klik dan hier.

tips & tricks

Nieuwste technologie

Licht op een set verbruikt ontzettend veel energie. Gelukkig heeft de technologie niet stilgezeten en kunnen we nu allemaal gebruik maken van LED-lampen, die minder energie verbruiken dan de gloeilamp. Tevens worden camera’s steeds lichtgevoeliger, waardoor er minder licht nodig is. Vraag hiernaar bij de verhuurbedrijven en kijk of het mogelijk is om 100% op LED te draaien.

Voor de zekerheid?

Iedere byte aan materiaal dat je draait neemt fysieke ruimte in op een schijf of produceert uitstoot door opgeslagen te zijn in de cloud. Het is daarom nooit weg om samen met de regisseur heel even stil te staan bij alles wat je ‘voor de zekerheid’ toch nog even wil draaien: is het echt nodig? Ongeacht het antwoord op deze vraag is deze een belangrijk onderdeel van duurzamer werken. Stel jezelf deze vraag opnieuw wanneer er keuzes worden gemaakt over welk materiaal gearchiveerd moet worden.

Harde schijven

Harde schijven zijn ervoor gemaakt om continue overschreven te worden en niet om na een project op een plank te komen liggen. De materialen alleen al zijn te kostbaar. Ga samen met je team en de producent na hoe jullie zoveel mogelijk schijven kunnen hergebruiken en maak hier duidelijke afspraken over.

Kijk ook eens naar de Checklist: Camera bij Downloads op deze pagina om te zien waar je allemaal op kan letten. Kijk ook eens bij het departement Post-productie.

Mis je iets, of wil je wat aanvullen? Klik dan hier.

downloads

Mis je iets, of wil je wat aanvullen? Klik dan hier.

kom in contact

Mis je iets, of heb je een aanvulling? Laat het ons weten!